banner restaurant ristorante italiaans restaurant rossi leuven felice miluzzi beste italiaanse chef bart albrecht tablefever foodfotograaf0004.jpg

Gault&Millau heeft Felice Miluzzi uitgeroepen tot beste Italiaanse chef van het land.


 

Restaurant ROSSI

... in een rustig straatje middenin het historische hart van Leuven, vlakbij de Oude Markt.

Al jaren geldt het als een van de meest populaire en authentieke Italiaanse eetgelegenheden van de stad: een eenvoudige, gemoedelijke omgeving met de typische sfeer van een osteria uit vervlogen tijden.

 Binnen vormt een kleine toog de scheiding tussen het restaurant en de open keuken, waar u de chef in volle actie kunt bewonderen.

Wie houdt van een gezonde keuken in een gezellig kader, en van authentieke smaken en originele recepten, is bij Rossi aan het goede adres. In de zomer kunt u bovendien van dit alles genieten op ons ruime terras.


 
 
 
 
 
 

FELICE MILUZZI

 
 
1 restaurant ristorante italiaans restaurant rossi leuven felice miluzzi beste italiaanse chef bart albrecht tablefever foodfotograaf0013.jpg
 

 

De keuken van FELICE

Gault&Millau heeft Felice Miluzzi uitgeroepen tot beste Italiaanse chef van het land.

"Mijn keuken volgt het ritme van de seizoenen, met eerlijke, verse ingrediënten, bij voorkeur biologisch en van kleine, lokale producenten.

Naast het menu à la carte, biedt ons verrassingsmenu u een steeds wisselende staalkaart van de specialiteiten en ideeën van Felice: een harmonieuze opeenvolging van smaken, kleuren en aroma’s, in drie of vijf gangen. »

Felice werd geboren in Grotti, een klein landbouwersdorpje in Midden-Italië, waar de boerderij van zijn familie het startpunt werd voor zijn gastronomische ontdekkingstocht. De passie voor lekker eten werd hem van jongsaf meegegeven door zijn moeder en zijn grootmoeder Nina, die hem de typische, authentieke smaken van de streek leerden kennen en waarderen.

Na een vijfjarige opleiding aan de hotelschool van Rieti, deed hij ervaring op in tal van sterren- en andere keukens in heel Italië. Zo ontwikkelde hij gaandeweg zijn eigen culinaire filosofie, die hij omschrijft als “de luxe van de eenvoud”: of het nu gaat om een eenvoudige aardappel of om de meest verfijnde vissoort, de hoofdrol is altijd weggelegd voor het basisproduct, waarbij versheid en kwaliteit centraal staan.

Hierbij vertrekt Felice van de traditionele regionale keuken, die hij steevast voorziet van een persoonlijke toets, zoals die hem wordt ingegeven door zijn roeping, die hij omschrijft als vreugde schenken aan zijn gasten via culinair genot.  Mijn eenvoudige maar verzorgde keuken vertrekt van een grondige studie van de Italiaanse culinaire traditie, rekening houdend met inzichten uit de moderne voedingsleer en verrijkt met persoonlijke accenten, ideeën en ervaringen.


 

RESERVEER HIER  JE TAFEL ONLINE  VIA TABLEFEVER EN KRIJG ONMIDDELLIJK BEVESTIGING VAN JE RESERVATIE

Als ons restaurant volzet is, kan je nog steeds online reserveren op ons verwarmd terras.


 
 

 

 

Restaurant Rossi

Standockstraat 2  -  3000 Leuven

ristoranterossi@hotmail.com  -  016/62.48.48
BTW : BE0 899.678.859


Openingsuren :
Dinsdag tot en met zaterdag : van 12u-14u & 18.30u-22u
Zondag en maandag gesloten